Semua topik yang

+
s

8 iPhone biasa fon kepala masalah dan penyelesaian

Artikel ini mempunyai beberapa fon kepala sangat biasa masalah pengguna iPhone sangat itu pernah menghadapi sekurang-kurangnya sekali. Artikel ini juga menetapkan apabila mencadangkan penyelesaian yang paling mudah untuk salah satu daripada masalah-masalah ini.

1. terperangkap dalam mod fon kepala

Ia adalah masalah biasa yang hampir setiap pengguna iPhone yang lain telah terpaksa menghadapi sekurang-kurangnya sekali. Nampaknya, iPhone tak boleh memberitahu perbezaan di antara mod normal dan fon kepala sebaik sahaja awda mengalih fon kepala disebabkan kesilapan perisian yang menyebabkan iPhone terperangkap dalam mod fon kepala. Menggunakan fon kepala selain daripada orang-orang asli yang datang dengan iPhone juga boleh menyebabkan masalah ini.

Penyelesaian:

Penyelesaian kepada masalah ini menakutkan adalah mudah. Mengambil memegang bud telinga tetap juga dikenali sebagai Q-tip. Memasukkannya bicu fon kepala dan kemudian alih keluar. Ulangi proses 7 hingga 8 kali dan agak mengekstrak, iPhone akan terperangkap di dalam mod fon kepala tiada lagi.

2. kotor bicu fon kepala

Mengakibatkan banyak masalah audio bicu fon kepala kotor seperti yang dibincangkan di atas. Ia juga boleh mematikan bunyi pada iPhone anda yang bisa sangat mengganggu. Kotoran yang mengganggu fungsi audio iPhone boleh sama ada habuk semata-mata atau dalam sesetengah kes ia boleh menjadi benang atau walaupun sebutir kertas. Kekunci untuk menyelesaikan masalah tersebut Walau bagaimanapun, adalah perlu tenang. Kebanyakan kita berfikir bahawa mereka telah entah bagaimana memusnahkan iPhone mereka dan lari ke kedai pembaikan yang terdekat atau kedai Apple, manakala masalah boleh diselesaikan dalam tempoh saat di rumah.

Penyelesaian:

Gunakan pembersih vakum dengan hos melekat padanya dan meletakkan hos menghadap bicu iPhone. Hidupkan dan biarkan ia melakukan selebihnya. Jika bagaimanapun, jenis kotoran yang kita sedang berhadapan dengan benang, menggunakan pengambilan gigi untuk berhati-hati menggaru daripada bicu.


3. fon kepala bicu dengan kelembapan di dalam

Kelembapan boleh menyebabkan banyak masalah dengan bicu bergantung kepada tahap kandungan lembapan. Daripada memberikan bicu praktikal sia-sia untuk semata-mata keciciran dalam fungsi audio, kerosakan berbeza dari satu kes yang lain.

Penyelesaian:

Menggunakan pengering rambut kering keluar mana-mana kelembapan dalam bicu fon kepala dengan meletakkan hak pengering rambut menghadap ia.

4. bicu fon kepala sesak

Fon kepala sesak boleh menjadi hasil penggunaan fon kepala selain daripada orang-orang asli, walaupun kadang-kadang ia boleh disebabkan oleh kerosakan perisian. Masalah ini boleh menyebabkan ketidakupayaan untuk mendengar apa-apa pada iPhone serta kegagalan untuk mendengar bunyi menggunakan fon kepala sendiri.

Penyelesaian:

Lampirkan dan menanggalkan fon asal yang datang dengan iPhone beberapa kali. Ia akan membantu peranti menyedari perbezaan antara normal dan fon kepala mod dan ia akan datang daripada keadaan bicu fon kepala tersekat.

5. Jumlah masalah akibat fon kepala bicu

Kelantangan masalah merujuk kepada ketidakupayaan untuk mendengar apa-apa bunyi dari pembesar suara audio iPhone. Ini disebabkan sebahagian besar disebabkan oleh pembentukan poket dan Lin dalam bicu fon kepala. Sesetengah gejala commons masalah termasuk ketidakupayaan untuk mendengar bunyi klik apabila membuka iPhone dan tidak mampu untuk memainkan muzik melalui pembesar suara audio dan sebagainya.

Penyelesaian:

Bengkok Keluar satu hujung klip yang dan menggunakannya untuk mencalarkan keluar dan Lin dari dalam bicu fon kepala anda. Membuat menggunakan lampu suluh yang melihat dan Lin yang tepat dan memastikan bahawa anda tidak merosakkan mana-mana fon kepala lain jack komponen dalam proses.

6. rehat dalam muzik sambil bermain dengan fon kepala

Masalah ini agak biasa disebabkan bila menggunakan fon kepala pihak ketiga. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa fon kepala pihak ketiga kebanyakannya gagal memberi cengkaman disampiri dikehendaki oleh bicu fon kepala untuk melampirkan dengan sempurna. Ini menyebabkan rehat dalam muzik yang seolah-olah menjadi lebih baik selepas wayar fon kepala diberikan shake yang lembut tetapi masalah itu datang kembali selepas beberapa ketika.

Penyelesaian:

Penyelesaian adalah agak mudah; Jangan gunakan fon kepala Bahagian ketiga. Jika anda entah bagaimana ada rosak orang-orang yang datang dengan iPhone anda, beli yang baru dari stor Apple. Membeli hanya epal yang dikilangkan fon kepala untuk digunakan dengan iPhone anda.


7. Siri mengganggu tersilap semasa dicucuk fon kepala

Inilah juga masalah yang timbul akibat penggunaan fon kepala pihak ketiga dengan longgar patut di bicu fon kepala. Sebarang pergerakan, dalam kes-kes tersebut membuat Siri datang dan mengganggu apa-apa anda telah bermain melalui fon kepala.

Penyelesaian:

Seperti yang diterangkan sebelum ini, iPhone cenderung untuk berbuat baik dengan fon kepala epal yang dihasilkan. Oleh itu, pastikan bahawa anda membeli fon kepala epal yang tulen dalam kes anda merosakkan atau tersalah letak orang-orang yang datang dengan peranti anda.

8. bunyi hanya bermain dari satu hujung fon kepala

Ini boleh bermakna dua perkara; sama ada fon kepala yang anda gunakan akan rosak atau terdapat sejumlah besar kotoran di dalam bicu fon kepala anda. Kemudian menyebabkan perlu sesuai loosened dalam itu menyebabkan bunyi yang dimainkan dari satu hujung fon kepala bicu fon kepala.

Penyelesaian:

Bicu fon kepala untuk jenis kotoran yang menyebabkan masalah menggunakan lampu suluh yang memeriksa. Kemudian bergantung kepada jenis kotoran, iaitu habuk, benang atau kertas sekeping, menggunakan langkah sepadan yang disebutkan di atas untuk membuangnya.

Atas